افزایش نرخ بهره بلای جان اقتصاد جهانی شد

 رئیس صندوق بین‌المللی پول هشدار داد که اقتصاد جهانی به سمت ضعیف‌ترین دوره رشد از سال 1990 پیش می‌رود.

به گزارش تحریریه، رئیس صندوق بین‌المللی پول هشدار داد که اقتصاد جهانی به سمت ضعیف‌ترین دوره رشد از سال 1990 پیش می‌رود، زیرا نرخ‌های بهره بالاتر تعیین‌شده توسط بانک‌های مرکزی بزرگ جهان هزینه‌های استقراض برای خانوارها و مشاغل را افزایش می‌دهد.

کریستالینا جورجیوا، مدیر عامل صندوق بین المللی پول، گفت که کاهش شدید رشد اقتصاد جهانی در سال گذشته پس از پس لرزه های همه گیر کووید و تهاجم روسیه به اوکراین در سال 2023 ادامه خواهد داشت و خطر تداوم آن برای پنج سال آینده وجود دارد.

او در یک سخنرانی پیش از نشست بهار صندوق در هفته آینده در واشنگتن دی سی گفت که رشد جهانی در پنج سال آینده حدود 3 درصد باقی خواهد ماند که پایین ترین پیش بینی رشد میان مدت آن از سال 1990 است.

جورجیوا گفت: «این امر کاهش فقر، التیام زخم‌های اقتصادی ناشی از بحران کووید و ایجاد فرصت‌های جدید و بهتر برای همه را دشوارتر می‌کند.»

او در ارزیابی بدی که جهان با بدترین شوک تورمی در دهه های اخیر دست و پنجه نرم می کند، گفت که فعالیت های اقتصادی به ویژه در اقتصادهای پیشرفته در حال کاهش است. در حالی که حرکتی از سوی کشورهای در حال توسعه - از جمله چین و هند - وجود داشت، کشورهای کم درآمد نیز از هزینه های استقراض بالاتر و کاهش تقاضا برای صادرات خود رنج می بردند.

پیش از انتشار پیش‌بینی‌های اقتصادی اصلاح‌شده صندوق بین‌المللی پول در هفته آینده، جورجیوا گفت رشد جهانی در سال 2022 تقریباً به نصف از زمان بازگشت اولیه پس از همه‌گیری کووید در سال 2021 کاهش یافته است و از 6.1 درصد به 3.4 درصد کاهش یافته است. او گفت که با تورم بالا، افزایش هزینه های استقراض و افزایش تنش های ژئوپلیتیکی، رشد جهانی در مسیر کاهش به زیر 3 درصد در سال 2023 قرار دارد و برای سال های آینده ضعیف باقی می ماند.

او هشدار داد که 90 درصد از اقتصادهای پیشرفته امسال با کاهش نرخ رشد خود مواجه خواهند شد، زیرا فعالیت در ایالات متحده و منطقه یورو تحت تأثیر نرخ های بهره بالاتر قرار گرفته است.

جورجیوا با مقایسه این چالش با «بالا رفتن از یک «تپه بزرگ» پس از دیگری، گفت که هنوز مشکلات بیشتری برای غلبه بر آن وجود دارد: «اول کووید بود، سپس حمله روسیه به اوکراین، تورم و بحران هزینه زندگی که همه را تحت تأثیر قرار داد.

«تاکنون ثابت کرده‌ایم که کوهنوردان مقاومی هستیم. اما مسیر پیش رو - و به ویژه مسیر بازگشت به رشد قوی - ناهموار و مه آلود است و طناب هایی که ما را به هم نگه می دارند ممکن است اکنون ضعیف تر از همین چند سال پیش باشند.

جورجیوا علیرغم تاکید بر تاثیر افزایش نرخ های بهره بانک مرکزی بر فعالیت های اقتصادی در سراسر جهان، گفت که رویکردی برای "پایان دادن به مسیر مبارزه با تورم" همچنان مورد نیاز است.

رشد قوی بدون ثبات قیمت ها و بدون ثبات مالی وجود ندارد. و این روزها، هر دو نیازمند توجه سیاستگذاران هستند.»

رئیس صندوق بین المللی پول گفت: آشفتگی در صنعت بانکداری جهانی طی ماه گذشته نشان داد که هنوز خطراتی برای بانک های مرکزی وجود دارد که باید بر آن غلبه کنند. با این حال، او از سیاستگذاران خواست تا به استفاده از نرخ‌های بهره بالاتر برای مقابله با تورم ادامه دهند و در عین حال حمایت جداگانه‌ای از بانک‌های درگیر ارائه کنند. تا زمانی که فشارهای مالی محدود باقی بماند، این اقدام درستی است.»

نشست‌های صندوق بین‌المللی پول در هفته آینده اولین گردهمایی رهبران جهان و رهبران بانک مرکزی از زمانی است که بریتانیا در نشست سالانه‌اش در پاییز مورد توجه قرار گرفت، زمانی که کواسی کوارتنگ توسط لیز تراس به لندن فراخوانده شد تا پس از مینی بودجه فاجعه‌بار برکنار شود. .

صندوق بین‌المللی پول روز سه‌شنبه اعلام کرد که بحران در صنعت بازنشستگی بریتانیا در پاییز گذشته آسیب‌پذیری سیستم مالی جهانی را در دوره افزایش نرخ‌های بهره برجسته کرده است.

جورجیوا با تکرار این خطرات گفت که در حالی که سیستم بانکی جهانی از بحران مالی سال 2008 «راهی طولانی را پیموده است»، «نگرانی‌ها در مورد آسیب‌پذیری‌هایی که ممکن است نه تنها در بانک‌ها، بلکه در غیربانک‌ها نیز پنهان باشد، همچنان باقی است.

پایان/

۱۹ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۰
کد خبر: 24952

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 3 =